Skip to content.

Een slimmere toekomst* voor betalingen

De volgende generatie betaaloplossingen. Wij creëren slimmere, snellere en financieel duurzamere manieren van betalen en betaald worden.

Trends spotten? Neem razendsnel investeringsmiddelen op

Ons Verhaal

Brite Payments werd opgericht in 2019.

Een toonaangevende account-to-account-provider van instant betalingen en uitbetalingen, mogelijk gemaakt door open banking.

Onze technologie maakt het mogelijk om geld direct over te maken met beveiliging op bankniveau. De vereenvoudiging van het proces neemt het risico weg voor verkopers en maakt het eenvoudig voor consumenten.

Brite Payments is opgericht in Stockholm, Zweden. Een continu groeiend fintech bedrijf dat blijft innoveren en zorgt voor een frisse wind in de betaalbranche.

Onze visie

Wij geloven in slimmere betalingen voor iedereen.

Onze visie

Volledig transparant, eenvoudiger en veiliger voor bedrijven en hun klanten.

Onze waarden

Wat is de slimmere manier van Brite?

Gedreven door innovatie

We zijn niet alleen trots op onze technologie en producten, we zijn ook trots op de mogelijkheden die ze bieden voor klanten.

Consumenten zijn alles voor ons

Wij innoveren continu en zijn altijd op zoek naar manieren om de allerbeste betaalervaring voor klanten nóg beter te maken.

Met zorg gemaakt

Wij vinden dat een positieve betaalervaring begint en eindigt bij de financiële veiligheid van de consument.

Ons team

Dit zijn onze knappe koppen en heldere lichten

Lena Hackeloer CEO / Founder

Lena is de oprichtster en CEO van Brite Payments en heeft uitgebreide ervaring in de Europese fintech-branche, met een focus op betalingen en consumentenkrediet. Zij heeft meer dan 7 jaar een leidinggevende functie bij Klarna Bank bekleed. Voor de oprichting van Brite was Lena CEO van Qliro Financial Services.

Philippe Rousseau

Philippe houdt toezicht op de groei in de Benelux door de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de commerciële strategie en lokale operaties. Meer dan 10 jaar ervaring in Account-2-Account betalingen en open banking resulteren in zakelijke expertise en pragmatisme die nodig zijn om de regio te structureren en te schalen. Voordat hij bij Brite kwam, werkte Philippe bij Klarna als Commercial Lead in het Open Banking Domain en bij Sofort als Country Manager.

Roel Lammers Head of Brand Marketing

Voormalig Market Expansion Manager bij Klarna en Head of Marketing Canon Sweden, oprichter van Need Insights. Roel zorgt ervoor dat Brite de concurrentie altijd een stapje voorblijft door voortdurend moderne marketingpraktijken te onderzoeken. Hij gebruikt zijn meer dan 15 jaar ervaring om zijn team succesvol te laten zijn. Hij richt zich hierbij op het opbouwen van relaties die klantloyaliteit en vertrouwen uitstralen, om zo de verkoop te verhogen.

Fredrik Strömqvist Chief Financial Officer

Als Chief Financial Officer zorgt Fredrik ervoor dat de financiële situatie van Brite solide blijft en correct wordt weergegeven. Met 15 jaar ervaring binnen de financiële sector brengt Fredrik waardevolle inzichten naar het financiële landschap van Brite. Voordat hij bij Brite kwam, was Fredrik de CFO bij FOREX en DLL Finans.

 

Bo Liljefors Chief Product Officer

Onze Chief Product Officer Bo heeft een passie voor het ontwikkelen en bouwen van uitzonderlijke betaalproducten. Dit drijft hem bij het maken van de volgende generatie superieure bankproducten. Zijn innovatie komt onder andere voort uit 10 jaar ervaring bij belangrijke spelers in deze branche, zoals Klarna en Trustly.

Henny Tesch People Director

Henny biedt als People Director onze mensen de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen door cultuur, talent en de werknemersbeleving extra belangrijk te maken bij Brite. Henny heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van personeelszaken, opgedaan bij Klarna, Tre en Daniel Wellington; ze is nu verantwoordelijk voor het optimaal presteren van iedereen binnen het team en bij Brite.

Harald Walden Chief Technology Officer

Harald is de Chief Technology Officer van Brite en is verantwoordelijk voor alles dat met IT te maken heeft. Als medeoprichter en voormalig CTO van Qliro Financial Services en met meer dan 20 jaar ervaring in softwareontwikkeling is Harald verantwoordelijk voor het implementeren van strategieën die ervoor zorgen dat de technologische visie van Brite past binnen de rest van de doelstellingen van het bedrijf.

Hanna Arthur Legal Director

Hanna is als Legal Director verantwoordelijk voor het bieden van het hoogst mogelijke niveau van juridische diensten en zorgt ervoor dat deze zowel intern als extern worden uitgevoerd. Hanna heeft meer dan 5 jaar ervaring als hoofd van de juridische afdeling van Bambora/Ingenico, en 8 jaar werkervaring in intellectueel eigendomsrecht, M&A, bankieren en financiën bij een van de grootste advocatenkantoren van Zweden.

Karolina Saucedo Head of Anti-Money Laundering

Karolina bestrijdt de financiële misdaad als Head of Anti-Money Laundering (AML) bij Brite door te proberen het witwassen van geld en financiering van terrorisme een halt toe te roepen. Zo kunnen onze verkopers en klanten veilig onze services gebruiken. Voor haar overstap naar ons bedrijf werkte ze drie jaar in AML bij het PwC-kantoor in New York met klanten in heel Noord-Amerika.

Stefania Casciari Head of B2B Marketing

Stefania is Head of B2B Marketing en heeft als missie om te bewijzen dat B2B Marketing niet saai hoeft te zijn. Ze begon ooit in de digitale media en PR bij Pulse Advertising en vond al snel de weg omhoog naar countrymanager voor het kantoor in Duitsland, en werd vervolgens CEO en manager director van het kantoor in Italië. De passie voor leuke en boeiende marketingtechnieken van Stefania is wat de aanpak van Brite onderscheidt van de rest.

Lisa Edström Compliance Director

Lisa leidt de Compliance-functie van Brite en heeft meer dan 15 jaar ervaring in de FinTech-sector met een focus op betalingen. Ze streeft ernaar een cultuur te creëren waarin het gemakkelijk is om het juiste te doen en waar alle medewerkers het concurrentievoordeel van compliance begrijpen.

Artikelen, nieuws en inzichten

No results for this query

Een slimmere toekomst

Wij hebben vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuwe knappe koppen voor Brite. Kun jij de wereld van instant betalingen iets extra’s bieden?