Skip to content.

Hulp binnen handbereik

Neem contact op en wij helpen je met alle plezier.

Veelgestelde vragen

General

Wat is Brite?

Brite is een Zweedse betaalprovider die directe bankbetalingen binnen Europa aanbiedt. Dit maakt het mogelijk om directe overschrijvingen tussen consumenten en bedrijven te doen met slechts een bankrekening en biedt de mogelijkheid van authenticatie met een lokale verificatiemethode. Geen app, registratie of handmatige invoer nodig.

Kort gezegd: wij zijn een snelle, betrouwbare en veilige manier om directe overschrijvingen van en naar een bankrekening uit te voeren. Met dezelfde veiligheidsnormen als een bank, inclusief de omgang met en versleuteling van gegevens.

Hoe gebruik ik Brite?

Je kunt Brite gebruiken via een van onze geregistreerde verkopers. Als je online betaalt, zul je Brite als een van de verschillende betaalmethoden krijgen te zien. Klik erop en volg de instructies. Geen registratie, geen software; je hebt enkel een geldige bankrekening nodig.

Is Brite veilig?

Ja.

We zijn een betaalinstelling (volgens de PSD, de EU-Richtlijn 2007/64/EG) met volledige licentie onder toezicht van de Zweedse financiële toezichthouder. Dit betekent dat, als klanten Brite gebruiken, ze een specifieke transactie starten die wij uitvoeren conform strikte voorschriften, beveiligingsnormen en wetgeving.

Je leest onze verplichtingen ten opzichte van gebruikers, hoe wij betalingen initiëren en hoe wij gevoelige gegevens verwerken in onze gebruikersovereenkomst. En geen zorgen: een transactie kan niet door ons worden uitgevoerd zonder dat een klant zijn/haar bankgegevens aanlevert. Deze gegevens gaan direct naar de bank en worden niet door ons opgeslagen. Nooit.

En als Brite toch een fout maakt, moeten en zullen wij altijd de getroffenen compenseren.

Gaat het om een betaling?

Ik heb een transactie via Brite gedaan. Hoe kan ik weten naar welke verkoper de transactie is uitgevoerd?

Weet je niet meer waar je betaling voor was? Of wie je hebt betaald? Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op en bevestig een kopie van de transactiegegevens van je online bank

Waarom heb ik geen bevestigingsmail van Brite gekregen?

Omdat Brite niet degene is die de geldmiddelen ontvangt, geven wij geen ontvangstbewijzen of officiële documenten uit. Alleen de verkoper kan je een betalingsbevestiging geven, omdat zij de eigenaar zijn van de betaling.

Wij zijn een digitale betaalprovider die werkt tussen de klant en de verkoper. Dit betekent dat we niet de vereiste informatie hebben om je een bevestigingsmail te sturen. De verkoper is de enige die dit kan. Je beste optie is dus om direct contact met hun klantenservice op te nemen als je geen ontvangstbewijs hebt gekregen.

Hoelang duurt het voordat een betaling is voltooid?

De meeste Brite-betalingen worden direct uitgevoerd. Heel af en toe kan het gebeuren dat het twee dagen duurt voordat geldmiddelen de verkoper bereiken, vanwege feestdagen.

Als je problemen hebt, een aanzienlijke vertraging opmerkt of een vraag hebt over je transactie, neem dan contact op met je verkoper.

Verwacht je een betaling?

Hoelang duurt het voordat de uitbetaling wordt verwerkt?

De meeste uitbetalingen worden direct uitgevoerd. Echter, afhankelijk van de bank en de uitbetaler, is het mogelijk dat de verwerkingstijd tot maximaal 2 werkdagen duurt, vanwege feestdagen of weekend.

Kunnen jullie mijn uitbetaling annuleren?

Het overschrijvingsproces is volledig automatisch, dus Brite kan een uitbetaling niet annuleren als deze al is gestart. Neem direct contact op met de merchant als de uitbetaling ten onrechte is aangemaakt.

Waarom is mijn uitbetaling laat?

De vertraging kan voortkomen uit verschillende afhandelingstijden voor banken, feestdagen of weekenden. Mocht je het geld nog steeds niet hebben ontvangen na twee werkdagen, neem dan direct contact op met de merchant.

 

Onze klantondersteuning voor jou

"*" indicates required fields

Je vindt dit naast onze naam op je rekeningafschrift (bijv. RF0000000000)
Je kunt hier het betalingsbewijs uploaden voor de transactie waar je een vraag over hebt.
Accepted file types: jpg, jpeg, png, pdf, Max. file size: 15 MB.
*Required field

Feedback & Klachten

Een klacht indienen over de services van Brite

Als je feedback hebt voor Brite of ontevreden bent en een klacht wilt indienen over de services van Brite, klik dan op deze link om het feedback- en klachtenformulier in te vullen.

Ons klachtafhandelingsproces

We bevestigen schriftelijk de ontvangst van je klacht. Ons doel is om jouw zaak zo snel mogelijk af te handelen. In het geval de zaak gecompliceerder is, is er mogelijk een diepgaander onderzoek nodig, dat iets meer tijd zal kosten. In sommige gevallen houden we je op de hoogte, totdat we je een definitief antwoord kunnen geven.

In het geval je je klacht wilt escaleren

Als je niet tevreden bent met de uitkomst van je klacht, kun je contact opnemen met: de Zweedse financiële toezichthouder

(Swe. Finansinspektionen): (https://www.fi.se/en/)

De lokale districtsrechtbank van Stockholm, Zweden:
(https://www.domstol.se/stockholms-tingsratt/)

Europees Consumenten Centrum (ECC):
(https://www.eccnet.eu/)

Het online platform van de EU geschillenbeslechting:
(https://ec.europa.eu/odr/)

Allmänna Reklamationsnämnden (ARN):
(https://arn.se/)

Konsumenternas Bank- och finansbyrå:
(https://www.konsumenternas.se/)